Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗΣ

Τ.Κ. 340 05 Λίμνη Ευβοίας 

Τηλ.: 6973008207    E-maileslimnis@gmail.com

 

Έτος Ιδρύσεως 1919

 

Λίμνη 30Ιουνίου 2021

Αρ. Πρωτ.:0104/2021

 

 

Προς :Γενικό διευθυντή ανάπτυξης και διαχείρισης δικτύου

Κύριο 

 

 

Θέμα:Διακοπή λειτουργίας υποκαταστήματος στη Λίμνη Ευβοίας

 

 

Μεγάλη αγανάκτηση έχει δημιουργήσει στους κατοίκους τού Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας του καταστηματος Λίμνης της Εθνικής Τράπεζας και εκτιμάται πως θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εξυπηρέτηση των καταθετών που έχουν εμπιστευθεί τα χρήματα τους σε αυτήν.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, εκφράζοντας τα αισθήματα όλων των επαγγελματιών αλλά και πολιτών, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της ΕΤΕ να κλείσει το κατάστημα στη Λίμνη Ευβοίας τη στιγμή που η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει κερδοφορία μετά φόρων 578εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη 42% σε ετήσια βάση.

 

Εντύπωση προκαλεί το κλείσιμο φυσικών σημείων παρουσίας της από περιοχές όπως ή Λίμνη Ευβοίας καθώς πρόκειται για μία περιοχή ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας που έχει χαρακτηριστεί ως ορεινή και δυσπρόσιτη με διαδρομές ιδιαίτερα επικίνδυνες, σε προβληματικό οδικό δίκτυο.

 

Η ηλεκτρονική τραπεζική δεν μπορεί να αλλάξει τις συναλλακτικές συνήθειες της πελατείας και δεν μπορεί να δικαιολογήσει το κενό παρουσίας της σε περιοχές που έχουν χτιστεί ισχυροί δεσμοί εμπιστοσύνης με την τοπική αγορά και κοινωνία.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής, περίπου 6.000 στο σύνολο, στην πλειονότητά τους, αγρότες, ψαράδες, συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι, οι οποίοι ούτε εξοικειωμένοι είναι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ούτε αντέχουν το κόστος συχνών μετακινήσεων σε κοντινές πόλεις, θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται, μετακινούμενοι τριάντα έως πενήντα (30-50) χιλιόμετρα από τα χωριά τους, προκειμένου να προσεγγίσουν το πλησιέστερο κατάστημα στην πόλη του Μαντουδίου για να εξυπηρετηθούν.

 

Η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λίμνη Ευβοίας, θα επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση για τους περίπου έξι χιλιάδες (6.000) κατοίκους της περιοχής και τους περίπου τρείς χιλιάδες (3000) επισκέπτες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης, καλεί την ηγεσία ΕΤΕ ν επανεκτιμήσει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Λίμνη Ευβοίαςκαι δηλώνει πως θα συμπαρασταθεί πλήρως στις μελλοντικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

 

 

Η ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας

 

 

     Ανυφιώτη ΙωάνναΖώτος Χαράλαμπος here Type rest of the post here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση σχολίων είναι ελεύθερη. Τα σχόλια όμως φιλτράρονται για υβριστικό περιεχόμενο.